Kaikki palvelut yhdeltä toimijalta

Äänitarinankertoja Tuomo

Äänitarinankertoja Tuomo

Elettiin vuotta 1999, kun Tuomo Burman alkoi kouluttaa näkövammaisia henkilöitä tietotekniikan käytössä. Myöhemmin 2000-luvun alkupuolella mukaan tulivat äänenkäsittely ja äänitarinoiden kertominen, joiden parissa Tuomo työskentelee edelleen.

Pitkään tietotekniikan parissa työskennellyt Tuomo naurahtaa, ettei enää itse edes muista, kuinka pitkään hän on ollut Sollertiksen asiakkaana.

”Minulla on periaatteessa kaikki palvelut Sollertikselta nettiliittymää lukuun ottamatta. Sähköpostini ovat teidän palvelimellanne, ja käytössäni on useita kotisivutiloja. Minulla taitaa olla teiltä virtuaalipalvelinkin”, Tuomo summaa.

”Itse olen todella paljon tykännyt muun muassa lähtevän sähköpostin palvelimesta, joka minulla on Sollertikselta käytössä. Olenpa missä päin tahansa, voin olla varma, että saan sähköpostini lähtemään eteenpäin”, Tuomo pohtii.

Valmennuksessa pureudutaan asiakkaan tarpeisiin

Vuonna 2017 Tuomo otti askeleen lähemmäs äänitarinankertojan tuotteistamista ja brändäystä, kun hän ja Sollertiksen Tiina Weisell aloittivat valmennusyhteistyön.

”Puhuimme Tiinan kanssa paljon markkinoinnista, Facebook-markkinoinnista ja podcast-jutuista. Välillä suunnitelmat taisivat muuttuakin, kun teimme aika paljon etsivää työtä. Tiina on kaiken kaikkiaan mainio ja tehokas tyyppi”, Tuomo naurahtaa.

Sollertiksella äänitarinankertojalle tehtiin omat nettisivut, ja pohjaksi valikoitui WordPress-blogialusta. Tärkeää oli ottaa huomioon saavutettavuusnäkökulma.

”WordPress-pohja koettiin helpoiten toteutettavaksi. Esimerkiksi SoundCloudiin ei olisi voinut syöttää materiaalia suoraan puhelimella. Minun tapauksessani WordPress-alusta on myös rahallisesti edullisin vaihtoehto,” Tuomo kertoo nettisivuprojektista.

Nopeus ja ketteryys ovat voimavaroja

Pitkän asiakassuhteen myötä Tuomo tuntee talon tavat ja tietää palveluiden toimivuuden.

”Kaikki palvelut ovat hinta-laatusuhteeltaan tehokkaita, ja ne skaalautuvat mielestäni hyvin niin pienempien kuin isompienkin asiakkaiden tarpeisiin. Jos joku asia palveluissa askarruttaa, kysymyksiin löytyy aina ratkaisu”, Tuomo kertoo kokemuksistaan.

Tuomon kokemuksen mukaan esimerkiksi domainin tai sivutilan hankkiminen Sollertikselta on nopeaa, ja palvelun saa perusasetuksineen käyttöön ripeästikin.

”Joskus syystä tai toisesta haluaa rakentaa jonkun systeemin itse, joskus on taas kiinnostuneempi lopputuloksesta. Se on aina arvo kysymys. Esimerkiksi sivutilan optimoinnissa tai WordPressin asentamisessa ei ole mitään sellaista, että haluaisin sitä enää itse kokeilla. Minulle riittää se, että palvelut on saatettu perustilaan ja tarvittaessa voin tehdä omia muokkauksiani, jos tarvitsee”, Tuomo pohdiskelee.

”Olen hyvin tyytyväinen Sollertiksen palveluihin, ja minusta on yksinkertaista, että yksi toimija hoitaa esimerkiksi kaikki verkkotunnusasiani, koska minulla on paljon muuta puuhaa itselläni. Sollertis on tietyllä tavalla pieni toimija, mikä tuo ketteryyttä toimintaan, ja hommat saadaan yleensä toimimaan hienosti. Minusta se on iso etu.”

Tutustu Tuomon kotisivuihin osoitteessa www.aanitarinankertojatuomo.fi