Asiakastarina:
Pielis-Golf

Tiedon löytymisen helppous on kotisivujen tärkeimpiä ominaisuuksia

Pielisen rannalla sijaitseva 9-reikäinen golfkenttä, Pielis-Golf, houkuttelee paikalle niin vakio- kuin vieraspelaajia. Hyvien verkkosivujen avulla pelaajat läheltä ja kaukaa löytävät tärkeät tiedot golfkentästä helposti ja nopeasti.

Pielis-Golfin kotisivut olivat ehtineet jo viiden vuoden ikään, kun uusien kotisivujen hankkiminen tuli ajankohtaiseksi. Uusia kotisivuja lähdettiin toteuttamaan yhteistyössä Sollertiksen kanssa vuonna 2018.

– Meillä oli muutama ydinajatus, kun uusia kotisivuja alettiin pohtimaan. Tarkoituksena oli, että aloitteleva golffari löytäisi tarvittavan tiedon mahdollisimman helposti. Meillä käy kauden aikana myös vieraspelaajia, eli se, että matkailija löytää tiedot helposti ja nopeasti oli tärkeää. Omia jäseniä varten kotisivuille haluttiin helposti löydettävä ja käytettävä tapahtumakalenteri, Pielis-Golfin toimitusjohtaja Juha Holopainen kertoo.

Yhteistä projektia viedään yhdessä eteenpäin

Holopaisen mukaan kotisivuprojektissa löydettiin hyvin yhteinen sävel. Pielis-Golfin väki luotti Sollertiksen kotisivuasiantuntijoiden kokemukseen ja näkemykseen.

– Yhteistyö ja kommunikointi olivat hyvin sujuvaa. Meiltä kyseltiin koko ajan, minkälaisia ajatuksia ja mielipiteitä meillä oli. Osa nettisivustoista näyttää kuin sarjakuvalehdiltä: kun lähdet hakemaan sieltä infoa, pitää etsiä ja klikkailla ja etsiä ja klikkailla. Tänä päivänä ihmiset eivät jaksa sitä, koska tieto pitää löytää nopeasti. Valokuvilla haluttiin saada lisää houkuttelevuutta, Holopainen kuvaa kotisivujen suunnitteluvaihetta.

Suunnitteluvaiheen jälkeen kotisivuprojekti eteni rakennusvaiheeseen ja sen myötä sivujen julkaisuun. Ison osan ajasta vei kotisivumateriaalien kasaaminen.

– Kun pohjakartta on valmis, päästiin laittamaan sisältöä. Hirveän iso työhän se on, varsinkin jos kotisivuilla on paljon tietoa, esittelyjä ja muuta. Yksinkertaiseen sivuun ei mene kauaa, mutta meillä on niin paljon tietoa kotisivuilla, ja se tieto pitää olla löydettävissä, niin onhan se iso työ, Holopainen kertoo.

Pielis-Golfin verkkosivut

99 prosenttisesti olemme saaneet positiivista palautetta. Vieraspelaajilta on tullut hyvää palautetta kentän esittelyistä. 

Juha Holopainen

Uudet kotisivut ja sosiaalinen media tuovat positiivista näkyvyyttä

so työ palkittiin, kun Pielis-Golfin uudet kotisivut saatiin julkaistua. Holopaisen mukaan sivuista tuli oikein onnistuneet ja toiveiden mukaiset. Myös kotisivujen käyttäjät ovat ottaneet uudet sivut hyvin vastaan.

– 99 prosenttisesti olemme saaneet positiivista palautetta. Vieraspelaajilta on tullut hyvää palautetta kentän esittelyistä. Kotisivuilla on esittelyvideot, ja niistä on tullut kehuja, että vieraspelaajat löytävät nyt paremmin tietoa kentästä. Myös jäsenistöltä on tullut pääosin positiivista palautetta, mutta kun jotkut olivat tottuneet käyttämään vanhoja kotisivuja, totuttelu vie aikaa, Holopainen naurahtaa.

Kotisivuprojektin ohessa Sollertiksen Diginaiset tarjosivat somemarkkinointipalvelua ja sen myötä oppia Pielis-Golfille.

– Olen meidän ainoa ympärivuotinen työntekijämme, joten somemarkkinointiin ei ole ollut riittävästi aikaa paneutua. Myöskään osaamista ei ole ollut samalla tavoin kuin teillä, ja siinä ohessa tuli kyllä opittua itsekin paljon. Olemme siitäkin saaneet palautetta, että olemme somen kautta tavoittaneet ihmisiä paljon paremmin. Meidän alalla on toki vaikeaa mitata ihan konkreettisia tuloksia, sillä meidän toimialaamme vaikuttavat säät, kentän kunto ja muut olosuhteet. Kahta identtistä kesää ei ole, ja jonain kesänä kenttä on paremmassa kunnossa kuin toisena. Tuloksiin vaikuttavat niin monet asiat. Mutta somemarkkinointiin olemme hyvin tyytyväisiä, Holopainen summaa.

Muille kotisivujen uusimista pohtiville yrittäjille Holopainen voi lämpimästi suositella yhteistyökumppaniksi Sollertista.

– Kotisivujen rakentamisessa on tärkeintä se, että tilaajalla on omat toiveensa, ja sen vastapainoksi kotisivujen rakentajan pitää osata ja uskaltaa tuoda esille niitä omia näkemyksiään. Teillä on kuitenkin se kokemus, Juha Holopainen sanoo.

Tutustu Pielis-Golfin verkkosivuihin osoitteessa www.pielisgolf.fi.