Paikallinen hakukonenäkyvyys eli local SEO

Paikallinen hakukonenäkyvyys tarkoittaa, että yrityksesi tulee esille, kun kotikaupunkisi palveluita etsitään hakukoneen kautta. Google ei ilman apua pysty päättelemään, missä mikäkin yritys sijaitsee tai mitä palveluita yritys tarjoaa. Avuksi tarvitaan paikallista hakukoneoptimointia. Englanniksi termi on local SEO.

Usein käyttäjät etsivät tietoa juuri ennen kuin tekevät ostopäätöksen. Esimerkkejä tällaisista hauista ovat lounasravintola Helsinki, hammaslääkäri Kuopio tai putkimies Joensuu. Paikallinen hakukoneoptimointit voi vaikuttaa merkittävästi liikevaihtoosi, koska sen ansiosta asiakkaasi löytävät joko sinut tai kilpailijasi.

Kuinka paikallista hakukonenäkyvyyttä voi parantaa?

Verkkosivujen sisällön optimointi

Verkkosivujen optimointi tarkoittaa, että verkkosivuilla olevan tekstiin, otsikoihin, hakutuloksissa näkyviin meta kuvauksiin, kuvien tiedostonimiin ja kuvauksiin lisätään halutut hakutermit eli esimerkiksi kampaamo Kuopio tai asianajotoimisto Helsinki. 

Google My Business 

Google My Business eli GMB on yrityksille tarkoitettu maksuton palvelu. Yritys voi päivittää GMB-tilin kautta hakutuloksissa näkyvään infoboksiinsa mm. yhteystiedot, kuvia, aukioloajat ja kuvauksen toiminnastaan. 

GMB tilin kautta yritys voi myös saada arvosteluita ja vastata niihin. Kumpaanko yritykseen menisit mielummin lounaalle? Yritykseen, joka on saanut yhden tähden yhdeltä kävijältä vai yritykseen, jolla on keskiarvo arvosteluissa 4,5 tähteä 97 arvostelijalta? Varmasti moni suuntaa askeleet jälkimmäiseen vaihtoehtoon. 

Jäsennellyt tiedot

Hakukoneita voi auttaa ymmärtämään paremmin verkkosivuilla olevaa tietoa lisäämällä sivulle sisällöstä kertovia lisäkenttiä. Tämä tapahtuu jäsenneltyjen tietojen merkintäapurilla, josta saadut tiedot sijoitetaan verkkosivulle. 

Yhtenäiset tiedot

Kun yrityksesi yhteystiedot näkyvät kaikkialla samassa muodossa, se lisää hakukoneen luottamusta siihen, että yhteystiedot ovat oikein.

Esimerkiksi jos yrityksesi osoite on hakemistossa muodossa Katu 1 A 1 ja verkkosivuillasi Katu 1 A, näkyvyytesi huonontuu. Hakukone ei ymmärrä, kumpi osoitteista on oikein ja siksi se pudottaa yrityksesi hakutuloksissa alemmaksi.

YouTube

YouTubeen tehdään noin kolme miljardia hakua joka kuukausi. Tämä tarkoittaa, että se on maailman toiseksi suosituin hakukone. Niinpä paikalliseen hakukonenäkyvyyteen kannattaa panostaa myös Youtubessa. On myös hakutermejä, joilla hakiessa Google nostaa hakutuloksien etusivulle Youtube-videoita.

Paikallinen hakukoneoptimointi eli SEO kuntoon

Mikään ei ole yhtä hyvässä piilossa kuin yritys Googlen toisella sivulla. Tarjoamme siksi kokonaisvaltaista pakettia, jossa varmistamme yrityksesi näkyvyyden tärkeimmällä paikallisella hakusanalla tuodaksemme lisää liidejä tai kävijöitä yritykseesi.

Optimointipakettimme sopivat yrityksille, joille on tärkeää nousta esiin hakutuloksissa oman kaupungin nimellä. Paketti sopii täydellisesti esimerkiksi:

  • ravintoloille
  • viihdekeskuksille
  • kuntosaleilla
  • asianajotoimistoille
  • hammaslääkäreille
  • hautaustoimistoille
  • putkimiehille
  • rakennusliikkeille

Valitse alla olevista paketeista sinulle paras ja ota yhteyttä. Nostetaan yrityksesi hakukoneen kingiksi.

Hakukonekymppi

Hakukonekymppi on pk-yrityksen valinta, kun haluat päästä nopeasti esille paikallisissa hakutuloksissa. Paketti sisältää alla olevat kokonaisuudet.

Hakukoneanalyysi
Tarkistamme, millaisia hakutuloksia yrityksesi nimellä nousee. Saat raportin mahdollisesti esiin tulevista virheellisistä tiedoista.

Google My Business
Laitamme kuntoon yrityksesi Google My Business -tiedot. Yrityksesi näkyy tällöin ammattimaisesti hakutuloksissa ja hakukoneella on oikeat tiedot yrityksestäsi

Paikallinen hakukoneoptimointi verkkosivuillesi
Optimoimme verkkosivuillesi tärkeimmän hakusanan ja kaupungin hakusanayhdistelmän esimerkiksi putkimies Helsinki tai kampaamo Kuopio.

Sosiaaliset mediat
Tarkastamme yrityksesi sosiaalisen median profiilikuvaukset ja annamme vinkit profiilien päivittämiseen.

Hinta 670 € + alv

Hakukonekingi

Tämä paketti laajentaa hakukonenäkyvyyteesi maailman toiseksi suosituimpaan hakukoneeseen eli Youtubeen. Paketti sisältää samat ominaisuudet kuin pienempi Kymppi-paketti, mutta extrana Youtube-videon.

Optimoitu yritysesittelyvideo Youtubeen
Jos kuvalla voi viestiä enemmän kuin sata sanaa, niin videolla tämän määrän voi varmasti kymmenkertaistaa. Toteutamme yrityksellesi videon, joka nousee yhdessä sovitulla hakusanaparilla Youtuben etusivulle. Videota voit hyödyntää myös muissa sosiaalisen median kanavissasi.

Nykyaikana asiakas valitsee todennäköisimmin ostopaikakseen yrityksen, jossa asioiminen on elämys tai josta saa hyvän palvelukokemuksen. Yrityksen videoesittely tekee sinusta helpommin lähestyttävän ja voit painottaa, miksi juuri sinun yrityksessäsi asioiminen on elämyksellistä. Videolla kerrot liiketoiminnastasi itse tai voit laittaa asiakkaasi kertomaan sinusta, samalla on näppärä esitellä toimitilojasi tai tuotteitasi. Asiakkaan näkökulmasta on tuttuun yritykseen mukava lähteä asioimaan. 

Hyvä yritysesittelyvideo ei tuo sinulle asiakkaita, jos ei sitä kukaan näe! YouTubeen tehdään noin kolme miljardia hakua joka kuukausi. Tämä tarkoittaa, että se on maailman toiseksi suosituin hakukone. Tämän vuoksi lataamme videosi Youtubeen yrityksesi omalle kanavalle ja teemme videolle hakukoneoptimoinnin.  Hakukoneoptimoitu videosi voi nousta myös Googlen hakukonetuloksiin ja videohakusivulle. 

Toteutamme sinulle yritysesittely- tai suositusvideon, joka optimoidaan liiketoimintasi kannalta tärkeälle hakusanayhdistelmälle esimerkiksi termille päivystävä putkimies Kuopio tai lounasravintola Kuopio. Videon hinta määräytyy videon pituuden mukaan. 

Hinta 1230 € +alv

Hakukoneässä

Paketti sisältää kaikki edullisempien pakettien ominaisuudet sekä lisävideon Youtubeen. Pakettiin kuuluu siis kaksi hakukoneoptimoitua videota.

Lisäksi tämä paketti sisältää vuoden ylläpidon. Tarkastamme hakukonenäkyvyytesi kvartaaleittain ja teemme toimenpiteittä pitääksemme yrityksesi Googlen ensimmäisellä sivulla. Vuoden kauden jälkeen voit halutessasi ostaa jatkoylläpidon.

Hinta 1970 € + alv

Jokerit

Yllä olevilla paketeilla saat näkyvyytesi jo erittäin hyvälle tasolle. Todennäköisesti ihastut palveluumme, joten voit laajentaa pakettiasi joko heti tai milloin tahansa hakukoneoptimoinnin jälkeen alla olevilla vaihtoehdoilla.

Google-markkinointi
Etenkin kovasti kilpailuilla markkinoilla suosittelemme näkyvyyden tueksi maksettua mainontaa. Maksettua mainontaa voidaan kohdentaa yrityksellesi tärkeisiin hakusanoihin tai mainoksia voidaan esittää Google-kumppaniverkoston kautta ympäri verkkoa erilaisissa medioissa.
Hinta alkaen 345 € + alv.

Lisävideot
Youtube-videot 630 € +alv. / video. Kysy lisää alla olevalla lomakkeella, niin kerromme lisää videoiden mahdollisista sisällöistä ja käytöstä.

Youtube-videon ylläpito
Haluatko varmistaa, että pysyt hakutulosten kärjessä? Teemme jatkuvaa ylläpitoa videoihisi taataksemme sinulle parhaan näkyvyyden. Youtube-videon ylläpitopalvelu 127 € + alv / vuosi.