Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi parantaa
sivusi löydettävyyttä

”Minulla on uudet hienot verkkosivut, mutta kävijät eivät löydä sinne. Mikä neuvoksi?”

Olet löytänyt oikeaan paikkaan. Teemme verkkosivujen hakukoneoptimointia, jonka tavoitteena on:

  • Nostaa sivusi Googlen etusivulle ja kilpailijoiden edelle
  • saada sivustollesi lisää asiakkaita
  • saada asiakkaat ottamaan yhteyttä yritykseesi
  • tai ostamaan palveluitasi suoraan verkkokaupastasi.

Tuotteiden ja palveluiden hakuun käytetään yhä enemmän internetin hakukoneita ja varsinkin Google on suuressa roolissa verkkosivujen näkyvyydessä. Hakukoneoptimoinnin avulla saat sivustosi nousemaan korkeammalle Googlen hakutuloksissa eli yrityksesi on helpommin löydettävissä internetistä.

Miten hakukoneoptimointia tehdään?

Hakukoneoptimointi aloitetaan nykytilan selvityksestä. Mihin aihealueisiin verkkosivusi liittyy? Mitkä ovat yrityksellesi tärkeitä hakusanoja, joilla haluat sivuston löytyvän verkosta?

Kun toivotut hakusanat ovat selvillä, aloitetaan optimointi selvittämällä millä sanoilla hakukoneista haetaan tietoa, kuinka näitä termejä on käytetty sivustollasi ja sijoittuuko sivustosi jo halutuilla hakutermeillä. Tämän jälkeen sivustolle tuotetaan oikeille hakusanoille optimoitua sisältöä.

Jotta sisällön optimointi toimii, tulee sivuston olla myös teknisesti kunnossa. Sivujen tulee avautua nopeasti, rikkinäisiä linkkejä ei saa olla ja sivujen tulee toimia hyvin mobiililaitteilla.

Hakukoneoptimointi on jatkuva prosessi. Kerran hyvin sijoittunut sivusto voi pudota alaspäin kilpailutilanteen muuttuessa. Hakukoneoptimointia kannattaa tehdä, jotta saat hakukoneiden kautta maksutonta kävijäliikennettä. Optimoinnin lisäksi markkinointi hakukoneissa tukee sivustosi löydettävyyttä.