HAKUKONEOPTIMOINTI

On tutkittu, että hakukoneista etsitään tietoa usein juuri ennen ostopäätöstä. Tämä tarkoittaa sitä, että yrityksen on pakko näkyä hakutuloksissa tavoittaakseen ostaja. Mikään ei ole varmemmin piilossa kuin yritys Googlen toisella hakusivullal

OPTIMOIDAAN VERKKOSIVUSI

HAKUKONEKYMPPI

430 € + ALV

Hakukonekymppi-paketilla saat kuntoon sivujesi näkyvyyden Googlessa. Paketti on pienen yrityksen valinta, joka haluaa päästä nopeasti esille hakutuloksissa ja näkyä tuloksissa yhdessä valitulla hakusanaparilla.

Hakukoneanalyysi
Google My Business
Hakukoneoptimointi verkkosivujen etusivulle

HAKUKONEKINGI

630 € + ALV

Hakukonekingillä laitetaan kuntoon hakukonenäkyvyys Googlessa usealle sanaparille. Paketti sopii pk-yritykselle tai pienelle verkkokaupalle, jolle on tärkeää saada ostopäätöstä harkitseva asiakas verkkosivuille.

Hakukoneanalyysi
Google My Business
Verkkosivuille 6 sivun optimointi

HAKUKONEÄSSÄ

930 € + ALV

Hakukoneässällä saat kuntoon hakukonenäkyvyyden Googlessa sekä maailman toiseksi suosituimmassa hakukoneessa Youtubessa. Paketti sopii verkkokauppiaalle tai kasvavalle yritykselle.

Hakukoneanalyysi
Google My Business
Verkkosivuille 8 sivun optimointi
Youtube-videon optimointi

HAKUKONEOPTHakukoneoptimointi parantaa 
sivusi löydettävyyttä

”Minulla on uudet hienot verkkosivut, mutta kävijät eivät löydä sinne. Mikä neuvoksi?”

Olet löytänyt oikeaan paikkaan. Teemme verkkosivujen hakukoneoptimointia, jonka tavoitteena on: 

 • Nostaa sivusi Googlen etusivulle ja kilpailijoiden edelle
 • saada sivustollesi lisää asiakkaita
 • saada asiakkaat ottamaan yhteyttä yritykseesi
 • tai ostamaan palveluitasi suoraan verkkokaupastasi.

Tuotteiden ja palveluiden hakuun käytetään yhä enemmän internetin hakukoneita ja varsinkin Google on suuressa roolissa verkkosivujen näkyvyydessä. Hakukoneoptimoinnin avulla saat sivustosi nousemaan korkeammalle Googlen hakutuloksissa eli yrityksesi on helpommin löydettävissä internetistä.

Miten hakukoneoptimointia tehdään?

Hakukoneoptimointi aloitetaan nykytilan selvityksestä. Mihin aihealueisiin verkkosivusi liittyy? Mitkä ovat yrityksellesi tärkeitä hakusanoja, joilla haluat sivuston löytyvän verkosta?

Kun toivotut hakusanat ovat selvillä, aloitetaan optimointi selvittämällä millä sanoilla hakukoneista haetaan tietoa, kuinka näitä termejä on käytetty sivustollasi ja sijoittuuko sivustosi jo halutuilla hakutermeillä. Tämän jälkeen sivuston sisältöä optimoidaan valituille hakusanoille. Optimointia tehdään meta-otsikoille ja -kuvauksille (eli niille teksteille, jotka näkyvät Google-hauissa), otsikoille, teksteille, kuville ja kuvien alt-teksteille.

Jotta sisällön optimointi toimii, tulee sivuston olla myös teknisesti kunnossa. Sivujen tulee avautua nopeasti, rikkinäisiä linkkejä ei saa olla ja sivujen tulee toimia hyvin mobiililaitteilla.

Hakukoneoptimointi on jatkuva prosessi. Kerran hyvin sijoittunut sivusto voi pudota alaspäin kilpailutilanteen muuttuessa. Hakukoneoptimointia kannattaa tehdä, jotta saat hakukoneiden kautta maksutonta kävijäliikennettä. Optimoinnin lisäksi markkinointi hakukoneissa tukee sivustosi löydettävyyttä.

PAIKALLINEN HAKUKONEOPTIMOINTI

Paikallinen hakukonenäkyvyys tarkoittaa, että yrityksesi tulee esille, kun kotikaupunkisi palveluita etsitään hakukoneen kautta. Google ei ilman apua pysty päättelemään, missä mikäkin yritys sijaitsee tai mitä palveluita yritys tarjoaa. Avuksi tarvitaan paikallista hakukoneoptimointia. Englanniksi termi on local SEO.

Usein käyttäjät etsivät tietoa juuri ennen kuin tekevät ostopäätöksen. Esimerkkejä tällaisista hauista ovat lounasravintola Helsinki, hammaslääkäri Kuopio tai putkimies Joensuu. Paikallinen hakukoneoptimointit voi vaikuttaa merkittävästi liikevaihtoosi, koska sen ansiosta asiakkaasi löytävät joko sinut tai kilpailijasi.

Kuinka paikallista hakukonenäkyvyyttä voi parantaa?

Verkkosivujen sisällön optimointi

Verkkosivujen optimointi tarkoittaa, että verkkosivuilla olevan tekstiin, otsikoihin, hakutuloksissa näkyviin meta kuvauksiin, kuvien tiedostonimiin ja kuvauksiin lisätään halutut hakutermit eli esimerkiksi kampaamo Kuopio tai asianajotoimisto Helsinki. 

Google My Business 

Google My Business eli GMB on yrityksille tarkoitettu maksuton palvelu. Yritys voi päivittää GMB-tilin kautta hakutuloksissa näkyvään infoboksiinsa mm. yhteystiedot, kuvia, aukioloajat ja kuvauksen toiminnastaan. 

GMB tilin kautta yritys voi myös saada arvosteluita ja vastata niihin. Kumpaanko yritykseen menisit mielummin lounaalle? Yritykseen, joka on saanut yhden tähden yhdeltä kävijältä vai yritykseen, jolla on keskiarvo arvosteluissa 4,5 tähteä 97 arvostelijalta? Varmasti moni suuntaa askeleet jälkimmäiseen vaihtoehtoon. 

Jäsennellyt tiedot

Hakukoneita voi auttaa ymmärtämään paremmin verkkosivuilla olevaa tietoa lisäämällä sivulle sisällöstä kertovia lisäkenttiä. Tämä tapahtuu jäsenneltyjen tietojen merkintäapurilla, josta saadut tiedot sijoitetaan verkkosivulle. 

Yhtenäiset tiedot

Kun yrityksesi yhteystiedot näkyvät kaikkialla samassa muodossa, se lisää hakukoneen luottamusta siihen, että yhteystiedot ovat oikein.

Esimerkiksi jos yrityksesi osoite on hakemistossa muodossa Katu 1 A 1 ja verkkosivuillasi Katu 1 A, näkyvyytesi huonontuu. Hakukone ei ymmärrä, kumpi osoitteista on oikein ja siksi se pudottaa yrityksesi hakutuloksissa alemmaksi.

YouTube

YouTubeen tehdään noin kolme miljardia hakua joka kuukausi. Tämä tarkoittaa, että se on maailman toiseksi suosituin hakukone. Niinpä paikalliseen hakukonenäkyvyyteen kannattaa panostaa myös Youtubessa. On myös hakutermejä, joilla hakiessa Google nostaa hakutuloksien etusivulle Youtube-videoita.

Kenelle paikallinen hakukoneoptimointi sopii?

Paikallinen hakukoneoptimointi on tärkeää yrityksille, joille on olennaista nousta esiin hakutuloksissa oman kaupungin nimellä. Paikallinen optimointi sopii esimerkiksi

 • ravintoloille
 • viihdekeskuksille
 • kuntosaleilla
 • asianajotoimistoille
 • hammaslääkäreille
 • hautaustoimistoille
 • putkimiehille
 • rakennusliikkeille
 • kampaamoille

HAKUKONEKYMPPI

430 € + ALV

HAKUKONEKYMPPI

430 € + ALV

Hakukonekymppi on pienen yrityksen valinta, joka haluaa päästä nopeasti esille hakutuloksissa valitulla sanaparilla.

Pakettiin kuuluu alla olevat komponentit.

HAKUKONEANALYYSI

Tarkistamme, millaisia hakutuloksia yrityksesi nimellä nousee. Saat raportin mahdollisesti esiin tulevista virheellisistä tiedoista. Lisäksi tarkastamme yrityksesi sosiaalisen median profiilikuvaukset ja annamme vinkit profiilien päivittämiseen.

GOOGLE MY BUSINESS

Laitamme kuntoon yrityksesi Google My Business -tiedot. Yrityksesi näkyy tällöin kiinnostavasti hakutuloksissa ja hakukoneella on oikeat tiedot yrityksestäsi.

HAKUKONEOPTIMOINTI VERKKOSIVUILLE

Optimoimme verkkosivuillesi tärkeimmän hakusanaparin esimerkiksi putkimies Helsinki, kampaamo Kuopio tai paras joulukahvi.

HAKUKONEKINGI

630 € + ALV

Hakukonekingi-paketti sopii pk-yritykselle tai verkkokauppiaalle, jolle on tärkeää saada ostopäätöstä harkitseva asiakas verkkosivuille.

Pakettiin kuuluu alla olevat komponentit.

HAKUKONEANALYYSI

Tarkistamme, millaisia hakutuloksia yrityksesi nimellä nousee. Saat raportin mandollisesti esiin tulevista virheellisistä tiedoista. Lisäksi tarkastamme yrityksesi sosiaalisen median profiilikuvaukset ja annamme vinkit profiilien päivittämiseen.

GOOGLE MY BUSINESS

Tarkistamme, millaisia hakutuloksia Laitamme kuntoon yrityksesi Google My Business -tiedot. Yrityksesi näkyy tällöin kiinnostavasti hakutuloksissa ja hakukoneella on oikeat tiedot yrityksestäsi.

HAKUKONEOPTIMOINTI VERKKOSIVUILLE

Optimoimme verkkosivuillesi tärkeimmät hakusanaparit kuudelle eri sivulle.

HAKUKONEKINGI

670 € + ALV

HAKUKONEÄSSÄ

930 € + ALV

HAKUKONEÄSSÄ

930 € + ALV

Hakukoneässällä laitetaan kuntoon hakukonenäkyvyys Googlessa sekä maailman toiseksi suosituimmassa hakukoneessa Youtubessa. Paketti sopii verkkokauppiaalle tai kasvavalle yritykselle.

Pakettiin kuuluu alla olevat komponentit.

HAKUKONEANALYYSI

Tarkistamme, millaisia hakutuloksia yrityksesi nimellä nousee. Saat raportin mandollisesti esiin tulevista virheellisistä tiedoista. Lisäksi tarkastamme yrityksesi sosiaalisen median profiilikuvaukset ja annamme vinkit profiilien päivittämiseen.

GOOGLE MY BUSINESS

Laitamme kuntoon yrityksesi Google My Business -tiedot. Yrityksesi näkyy tällöin kiinnostavasti hakutuloksissa ja hakukoneella on oikeat tiedot yrityksestäsi.

HAKUKONEOPTIMOINTI VERKKOSIVUILLE

Optimoimme verkkosivuillesi tärkeimmät hakusanaparit kahdeksalle eri sivulle.

HAKUKONEOPTIMOINTI youtubeen

Optimoimme Youtube-videosi näkymään mahdollisimman hyvin Youtubessa ja Googlessa. Voit käyttää jatkossa videota esimerkkinä saadaksesi myös tuleville videoillesi mahdollisimman suuren näkyvyyden.