Ruususen uni päättyköön

Unessa tai valheessa eläminen johtaa aina seurauksiin, jotka ovat ei-toivottavia. Kun yksilö, yhteisö tai yritys tulee tietoiseksi oman olemassaolonsa lainalaisuuksista, havaintotodellisuuden sisäistämistä voidaan hyvällä syyllä kutsua myös heräämiseksi. Tämä saattaa kuulostaa new age -opilta, mutta näin se menee.
Tietoturvassa ja tietosuojassa muutos tapahtuu syvenevän syy-seuraussuhteen ja verkkoympäristön intressiristiriidan sisäistämisen kautta. Kokonaisuuden ymmärtämistä ei saa lahjaksi – sen eteen tehtävä työtä.
Tarvitaan näet vissi päätös siitä, että uni ja silmien sulkeminen virtuaalitodellisuudelta loppuu nyt. Joskus on vain työskenneltävä asiat läpi. Tarvitaan tietynlainen orientaatio, jossa todellisuus hyväksytään sellaisena kuin se on. On tarpeen erottaa toisistaan asiat, joihin voimme vaikuttaa ja joihin emme voi vaikuttaa.
Voimme vaikuttaa omiin valintoihimme ja tapaamme toimia. Verkkoympäristössä on suotavaa oppia kiertämään syrjäkujat oman turvallisuuden takia.
Keskustelu ja vuorovaikutus ovat sisäistämisen aktiivinen vaihe, jossa kuuntelemme asiakkaitamme saadaksemme arvokasta tietoa siitä, mitä yrityksissä tapahtuu. Me puolestamme voimme valottaa yrityksissä ilmenneiden ongelmien taustaa ja kertoa erilaisista ratkaisumalleista.
Tapaamme yrityksiä, jotka ovat skeptisiä sen suhteen, että netissä voisi edes olla mallikkaasti toimivia pilvi- ja varmuuskopiopalveluja. Tässä tapauksessa eivät tietenkään sanat auta, sillä epäilykset ovat oikeutettuja. Epäilyjen hälventämiseksi annammekin mahdollisuuden omien palvelujemme koekäyttöön.
Ymmärryksen kautta asiat selkenevät. Tietoiseksi tuleminen on itsessään voimauttava prosessi, joka jatkuu ja antaa tehoa yrityksen toimintaan.