Some-markkinointi – loppumaton suo?

Kun alkaa paneutua sosiaalisen median markkinointiin, edessä oleva työn määrä saattaa hämmentää. Some-palveluja on MONTA! Miten ihmeessä valita juuri ne, joista on eniten hyötyä juuri omalle yritykselle?
Some-palveluja on paljon, mutta välttämättömiä ei kovinkaan montaa.
Katsotaanpa siis, missä tulisi olla mukana ja miten.
Facebook. Kaikki ovat naamakirjassa tietenkin. Mikäli yritys ei ole mukana Facebookissa, sitä ei ole olemassakaan – näin monesti sanotaan. Kannattaa huomioida kuitenkin se, että pelkkä sivun perustaminen Facebookiin ei riitä, vaan sinne tulee myös tuottaa sisältöä.
Instagram. Facebookin omistama kuvapalvelu sopii myös markkinointiin. “Mitä kuvia siellä sitten voisi jakaa?” on kysymys joka nousee esiin Instagramista puhuttaessa. Jokaisella yrityksellä on yleensä omasta takaa kuvakirjastoja printtimainontaa varten, joten Instagramiin saa sieltä aineistoa. Tietysti myös puhelimen kamera kannattaa panna töihin.
Twitter. Erityisesti kotimaassa poliitikkojen ja julkkisten suosiossa oleva kanava, jossa yrityksenkin on hyödyllistä olla mukana. Tosin Twitter edellyttää huomattavasti enemmän työtä kuin kaksi edellistä. Jos olet mukana, viestejä tulee laittaa varsinkin alussa mahdollisimman usein ja myös Twitterin #hashtag-toiminto täytyy opiskella.
Pinterest. Tässä kuvapalvelussa omiin kokoelmiin keräillään eli pinnataan niin omia kuin muidenkin kuvia.
Näiden neljän suurimman kanssa pääsee jo tuloksiin, kun jaksaa paneutua ja huomioi jokaisen erityisominaisuudet.
Nyrkkisääntö, joka pätee kaikille some-alustoille, on varsin yksinkertainen: JULKAISE, JULKAISE, JULKAISE. Sosiaalinen media on yhteydenpitoa sekä olemassa oleviin että tuleviin asiakkaisiin. Jos luo some-tilejä mutta ei sisältöä, voi käyttö aiheuttaa enemmän imagovaurioita kuin hyötyä. Tyhjä profiili suorastaan huutaa, että yrityksellä ei ole toimintaa.