Valvontapalvelu

Valvonta- ja
käytettävyys­palvelu

DataInSafe

Valvontapalvelulla turvaat palveluidesi saumattoman toiminnan. Selkeiden hälytysten, listausten ja graafien ansiosta valvonnan käyttö on helppoa.

Ehkäise ongelmat ennalta

Kriittisten järjestelmien kaatuminen voi pysäyttää koko liiketoiminnan ja aiheuttaa tuhansien eurojen menetyksen. Valvontapalvelulla ehkäiset ongelmat ennen niiden syntymistä. Samalla parannat palveluidesi tietoturvaa, koska näet heti puuttuvat tietoturvapäivitykset.

DataInSafe-valvonnasta saat tietoa järjestelmistä ympäri vuorokauden, ja sen avulla on mahdollista tarkastella tapahtumia tietyllä ajanjaksolla sekä ennakoida niiden perusteella tulevaisuutta. Tiedoista näet myös palveluiden käytettävyyden eli käyttökatkot ja vasteajat. Vasteajat paljastavat muun muassa verkkosivujen aukeamisnopeudet ja tietokantapalvelinten vastausajat. Valvonta sopii mille tahansa yritykselle, joka haluaa varmistaa asiakkaidensa tai omien palveluidensa laadukkaan toiminnan.

Monipuoliset ominaisuudet

Valvontaan asetetaan halutut raja-arvot, joiden mukaan luodaan hälytyksiä. Esimerkiksi levytilan täyttymisestä saadaan varoitus, kun levytilasta on käytössä yli 80 prosenttia, jolloin jää vielä aikaa tehdä korjaavat toimet. Hälytykset toimitetaan joko sähköpostitse tai tekstiviestitse. Monipuolisista graafeista voi nähdä myös sellaisia järjestelmien toiminnan poikkeavuuksia, jotka eivät automaattisesti aiheuta hälytystä, esimerkiksi verkkoliikenteen kuormituksen.

Valvottavia kohteita ovat:

 • levytila
 • muistin käyttö
 • prosessorikuormitus
 • lokitiedostot
 • verkon kuormitus
 • monet TCP/UDP/ICMP-palvelut
  (esimerkiksi http, smtp, imap, pop, ping)
 • vasteajat palveluista
  (esimerkiksi www, tietokanta, sähköposti)
 • tietoturvapäivitykset
  Teknisesti valvonta tapahtuu SNMP-kyselyiden avulla tai valvottavalle laitteelle asennettavalla agentilla. Palvelin voi sijaita missä päin maailmaa tahansa. Valvontaa voidaan tehdä niin virtuaalisille kuin fyysisillekin laitteille, myös pilvipalveluille. Palveluun on saatavissa oma asiakaskohtainen näkymä.